Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Sro Maj 30, 2012 10:00 am Temat postu: Zjazd Techniczny SP 15/16 września 2012 |
|
|
Czołem!
W roku ubiegłym odbyły się piąte Warsztaty QRP (trzykrotnie w Burzeninie). Z roku na rok frekwencja rosła, a ostatnie Warsztaty dobitnie ujawniły nową potrzebę krótkofalowców.
W związku z tym podjęta została decyzja o zmianie formuły spotkań w Burzeninie. Zamiast wąskiej tematyki Warsztatów QRP proponujemy rozpoczęcie cyklu corocznych Zjazdów Technicznych dla miłośników samodzielnego konstruowania sprzętu krótkofalarskiego. Oczywiście nie zabraknie tu miejsca dla małych mocy, chociaż propagowanie QRP będzie odbywało się także przy okazji innych zjazdów i spotkań w mniejszym gronie.
Przyjazna atmosfera spotkań, dobre położenie geograficzne, wystarczające zaplecze socjalne ośrodka oraz całe mnóstwo zapytań "o kolejny Burzenin" spowodowało, że podejmujemy próbę zawiązania grupy organizacyjnej "ZJAZD TECHNICZNY - SP".
Formuła takich spotkań byłaby podobna w części do Warsztatów QRP, jednak tematycznie w szerszym zakresie. Planowane są wykłady techniczne, prezentowanie nowych i starych technologii, a przede wszystkim konstrukcji home made... i oczywiście minigiełda.
Oficjalne Zaproszenie na Zjazd Techniczny - znajdziecie tam informację o miejscu zjazdu, zakwaterowaniu i wstępnej tematyce. _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
SP7-1695 Początkujący
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 5:59 am Temat postu: Zjazd Techniczny SP |
|
|
Prawie dokładnie to samo proponowałem zabierając kiedyś głos na forum nt. "Warsztatów". Przewiduję bezprzykładny sukces tej formuły oraz to, że
II Zjazd Techniczny będzie już imprezą 3-dniową. Powodzenia!
Marek. SP7-1695 |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 7:56 am Temat postu: |
|
|
Pokazaliśmy i wypromowaliśmy ideę QRP, ale była to wąska specjalizacja. Teraz, podczas Zjazdu Technicznego będzie szersze pole do popisu, dla wszystkich konstruktorów.
Imprezę ocenimy w drugiej połowie września _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
SQ7HJB QRP_Fan
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 11:39 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Od kiedy można zgłaszać prace na konkurs PUK 2012?
Pozdrawiam Marek SQ7HJB |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Hej.
Z tego co mi wiadomo konkursem PUK2012 zawiaduje Waldek 3Z6AEF. _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
sp6ifn Początkujący
|
|
Powrót do góry |
|
|
SQ7HJB QRP_Fan
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2012 6:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Dziękuję już mam stronę zjazdu w ulubionych.
Może ten przedłużony termin życie mi uratuje.
W ostateczności zgłoszę trx w wersji "cabrio" bez obudowy.
No może samo podwozie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
sq8gum Początkujący
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Odbył się ten zjazd techniczny, czy nie? Nikt nie zda relacji "jak było"? Niestety nie dane mi było uczestniczyć w tym roku:( MOże jakieś fotki? |
|
Powrót do góry |
|
|
SQ7HJB QRP_Fan
|
|
Powrót do góry |
|
|
|