Wysłany: Czw Maj 26, 2011 1:34 pm Temat postu: V Warsztaty SP-QRP 10/11 września 2011
Hej!
Zapraszamy na V Warsztaty SP-QRP, które odbędą się 10/11 września 2011r w Burzeninie.
To już piąte wspólne spotkanie miłośników pracy małą mocą, konstruktorów, praktyków, radioamatorów i nie tylko
Nowością na tegorocznych Warsztatach będą dwie Montownie, które zaspokoją początkujących i tych bardziej doświadczonych majsterkowiczów.
Rozstrzygniemy konkursu PUK-2011, który wspólnie organizują redakcje Świat Radio, Elektroniki Praktycznej oraz grupy SP-HM.PL i SP-QRP.PL. Zachęcam do udziału w konkursie, gdyż regulamin jest znacznie zmodyfikowany i daje większe pole do popisu nawet mniej doświadczonym konstruktorom. Szczegóły są na Forum w Regulaminie -> http://www.sp-qrp.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=79
Jak zwykle będą prezentacje techniczne, wystawa sprzętu, minigiełda i wiele innych atrakcji.
Liczymy, że tak jak w ubiegłym roku Burzenin przywita nas sprzyjającą aurą i pachnącym grzybami lasem...
Wkrótce na sp-qrp.pl pojawią się szczegóły organizacyjne dotyczące V Warsztatów SP-QRP.
Pamiętajcie! 10/11 września 2011r w Burzeninie! _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl
Już zaznaczyłem w kalendarzu tą datę. I odpowiednio zmodyfikowałem plan urlopowy _________________ Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a.
Witam serdecznie Wszystkich czytających a szczególnie Organizatorów !
Domyślam się jak trudno ustawić program tzn. wybrać i wtłoczyć w sztywne ramy czasowe wszystkie pomysły i propozycje programowe.
W związku z tym mam do Organizatorów dwie gorące prośby (nawet nieco sprzeczne ):
1/ Proponuję aby w miarę możliwości kluczowe punkty programowe przeprowadzać po kolei (po jednym na raz).
(Wiadomo, że uczestnicy obydwu montowni oraz (ewentualny) operator stacji okolicznościowej będą "pokrzywdzeni", ale pozbawiają się uczestnictwa w innych atrakcjach wyłącznie swoją własną decyzją...)
2/ Druga sprawa - myślę, że od strony programowej można jeszcze spokojnie Warsztaty zintensyfikować. Wiem z rozmów, że sporo kolegów przyjeżdża na Warsztaty (niektórzy z daleka) przede wszystkim dla ładunku merytorycznego.(bynajmniej nie dla wypoczynku czy grzybów...)
Wszystko inne jak do tej pory było i jak mniemam będzie wyśmienicie - miła atmosfera, luzacki styl, ośrodek, kuchnia, otoczenie ale sednem Warsztatów powinny być zagadnienia i technika QRP.
A, że wybieram się na Warsztaty niezawodnie więc takiej imprezy życzę Organizatorom i przyszłym uczestnikom.
My, jako organizatorzy przygotowujemy wszystko od strony logistycznej i staramy się pozyskać chętnych do tego, aby przedstawić zagadnienia z szeroko rozumianego qrp.
Wiemy doskonale, że w naszym gronie są wybitni fachowcy z zakresu elektroniki, techniki antenowej, mikroprocesorów, itp. Próbujemy ich wciągnąć do "wykładów", ale niczego nie zrobimy na siłę.
Dlatego podobnie jak w poprzednich latach zapraszamy wszystkich gorąco do podzielenia się swoją wiedzą, przemyśleniami, konstrukcjami na forum, czyli w formie prezentacji podczas Warsztatów.
Do prezentacji nie trzeba się specjalnie przygotowywać - wystarczy swoja wiedza, kilka zdjęć/slajdów, model urządzenia, a dyskusja wywoła się sama.
Pamiętajmy też, że wzorem lat ubiegłych pojawią się spontaniczne prezentacje - również te plenerowe
Jeszcze raz zapraszam do czynnego udziału w Warsztatach SP-QRP! _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl
W sumie z drugiej strony co za dużo to niezdrowo. Pamiętajmy ze to jest spotkanie w celu towarzyskim i wymiany doświadczeń a nie sympozjum naukowe
Ja czekam na wykład SP5JNW który jak zwykle będzie pasjonujący oraz pogawędkę SP4JFR na tematy CW.
A resztę czasu zamierzam spędzić na miłych pogawędkach i macaniu cudzych sprzętów. Mam na myśli oczywiście urządzenia przywiezione przez kolegów.
Jak los pozwoli i będę miał trochę miejsca to może przytargam Kenwood-y Jako obiekt do oglądania A że mają tylko 10W Output wiec się nadają
Ale planuje też zabrać żonę z córą wiec może być dla nich za ciasno i będę miał dylemat rodzina czy sprzęt _________________ Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a.
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 6:55 pm Temat postu: formularz!
Witam!
A ja chcę zapytać : ?
- gdzie jest formularz zgłoszenia pracy konkursowej PUK, co wynika z regulaminu ogłaszanego wielokrotnie, ostatnio w "Świat Radio" Nr.8/2011 str.55. Śmiem twierdzić że niespełnienie tego warunku może być powodem niedopuszczenia pracy do Konkursu, jak też powodem do składania odwołań pokonkursowych, np.niezadowolonego przegranego. Twierdzę że to WAŻNY do spełnienia punkt regulaminowy.
"Rysio!"
Cytując:
Koszt udziału w Warsztatach (taki sam jak w 2010r!)
Wykłady, prezentacje, zajęcia w montowni, porady i giełda sprzętu - 0 złotych.
Osoba uczestnicząca w całych warsztatach - sobota (śniadanie, obiad, kolacja) i niedziela (śniadanie, obiad) płaci 86 PLN. W tej kwocie zawarte są koszty noclegu = 25PLN, dwóch śniadań po 9PLN, dwóch obiadów po 17PLN i jednej kolacji za 9PLN.
Dla Uczestników przyjeżdżających w piątek (dodatkowy nocleg z/bez kolacji) - koszt wynosi 111 lub 120 złotych (kolacja wydawana tylko do godz.19.00 - uwzględnijcie to!)
Uczestnik planujący częściowy udział w Warsztatach np. późniejszy przyjazd w sobotę może więc łatwo obliczyć koszt swojego pobytu. Tę informację należy przekazać email'em warsztatowym.
Uczestnik, który przyjedzie tylko na sobotę lub tylko na niedzielę może wykupić obiad i kolację pod warunkiem, że zgłosi ten fakt w biurze ośrodka w dniu warsztatów do godz. 12:00. Cena obiadu to 17PLN, kolacji to 9PLN.
W Ośrodku jest kawiarenka z ciepłymi zakąskami i napojami.
Istnieje oczywiście możliwość udziału w Warsztatach bez noclegu np. dla kolegów mieszkających blisko Burzenina. Takie rezerwacje załatwiamy indywidualnie, także z Krzysztofem SQ7IQA." _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl
Właśnie w informacjach w TV Łódź widziałem reportaż z naszych warsztatów. Mam nadzieje ze ktoś to nagrał albo będzie można to ściągnąć z ich strony bo warto to zaprezentować kolegom poza Łodzi _________________ Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a.
Właśnie w informacjach w TV Łódź widziałem reportaż z naszych warsztatów. Mam nadzieje ze ktoś to nagrał albo będzie można to ściągnąć z ich strony bo warto to zaprezentować kolegom poza Łodzi
Szukam na łódzkiej stronie TVP i nie mogę znaleźć tego materiału. Czy to leciało w ŁWD? Masz link? _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl
Wszystkie czasy w strefie Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2