Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SQ9GEH QRP_Fan
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 9:19 pm Temat postu: |
|
|
miałem na myśli stacje 3Z0ILQ _________________ Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a. |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 9:18 am Temat postu: |
|
|
Hej!
Niezdecydowanych uprzedzamy, że ilość miejsc noclegowych w Ośrodku ubywa z godziny na godzinę
Aktualna lista uczestników Warsztatów w 2010r jest pod adresem http://www.sp-qrp.pl/lista_warsztaty_2010.html
Zapraszamy! _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
sp3swj Początkujący
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 12:13 am Temat postu: |
|
|
..
cdn
... _________________ Pozdrawiam Jarek SP3SWJ ex sp2swj |
|
Powrót do góry |
|
|
sp5-37-239 Początkujący
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 11:22 am Temat postu: Montownia 2010 |
|
|
SP5DDJ napisał: | Witam serdecznie Wszystkich wybierających się do Burzenina na Warsztaty. W tym roku chcemy zmazać "plamę", jaką dała Montownia rok temu - no comments.... |
Szczególnie, że montowano kit pewnej firmy, a autor kitu był na Warsztatach ... Spuśćmy na to wspaniałomyślnie zasłonę milczenia. Była to cenna lekcja dla organizatorów i widzę, że w tym roku będzie OK bo odbiornik Taurusa jest prosty, sprawdzony i stosunkowo łatwy w uruchomieniu
SP5DDJ napisał: | [...Będzie też możliwe "praktykowanie" na stacji 3Z0ILQ[...] |
Może uda mi się "zarazić" radiem moją drugą połowę. Przy okazji pytanie: Czy stacja będzie pracować na 70 cm i w razie trudności z dojazdem można będzie poprosić o pomoc ???
Dziękuję i Pozdrawiam
SP5-37-239
Robert |
|
Powrót do góry |
|
|
SQ9GEH QRP_Fan
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 5:01 pm Temat postu: Re: Montownia 2010 |
|
|
Cytat: |
Może uda mi się "zarazić" radiem moją drugą połowę. Przy okazji pytanie: Czy stacja będzie pracować na 70 cm i w razie trudności z dojazdem można będzie poprosić o pomoc ???
Dziękuję i Pozdrawiam
SP5-37-239
Robert |
Wszystko zalezy od kobiety ale zrobimy co w naszej mocy
Na przykład moja nazywam krótkofalowców "tetrykami" bo większość jakich spotkała było w ciut zaawansowanym wieku. Ale z drugiej strony spokojnie mnie wypuszcza na takie wypady _________________ Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a. |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
sp2off Początkujący
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 7:53 pm Temat postu: VHF |
|
|
czy z terenu warsztatów będzie pracowała stacja na VHF i ewentualnie na jakiej częstotliwości z informacja dla tych co będą mieli problem ze znalezieniem ośrodka |
|
Powrót do góry |
|
|
SQ9GEH QRP_Fan
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Planujemy uruchomienie stacji na FM 2m dla mobili
- 145,550MHz lub
- przemiennik "bełchatowski" SR7E (145,7625 {otwarcie 1750Hz lub CTCSS 77Hz, lub nośna pow.2,5sek}) lub
- przemiennik "wieluński" 145,700MHz (nośna)
Nie gwarantujemy ciągłego dyżuru przy tej stacji!
72! Krzysztof SQ7IQA
|
--------------------------- _________________ Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a. |
|
Powrót do góry |
|
|
honey Początkujący
|
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 2:46 pm Temat postu: |
|
|
Mam prośbę do organizatorów (tak, wiem że już nieco późno ) - czy dałoby się wystawić lokalnie na RF obiekt APRSowy z danymi ośrodka w Burzeninie? Pomoże to w 'jeździe na azymut'
73 de sq9nox - no i do jutra :> |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 6:38 am Temat postu: |
|
|
Hej!
[quote="honey"]Mam prośbę do organizatorów (tak, wiem że już nieco późno ) - czy dałoby się wystawić lokalnie na RF obiekt APRSowy z danymi ośrodka w Burzeninie? Pomoże to w 'jeździe na azymut'
[/quote]
Niestety nie widzę nikogo ze sprzętem APRS
Może w przyszłym roku postawimy odpowiednie urządzenia.
Pozdrowienia z Burzenina _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
sp5-37-239 Początkujący
|
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 8:34 pm Temat postu: QRP jest przyjemne |
|
|
Dzień Dobry Wieczór,
Mam Wielką Prośbę do organizatorów - Poproszę o Burzenin 2011
Naprawdę jest przyjemnie; montownia działa jak należy, wykłady, spotkania, sporo anten, polecam szczególnie ten 13 metrowy "pion" oraz "wóz dowodzenia" z kilkunastoma antenami na pokładzie...
Żałujcie, że Was tu nie ma
Pozdrawiam
Robert
P.S.
Pogoda dopisała i jest ciepło i przyjemnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
sq7ovv Początkujący
|
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 6:11 pm Temat postu: Re: QRP jest przyjemne |
|
|
[quote="sp5-37-239" ] Dzień Dobry Wieczór,
Mam Wielką Prośbę do organizatorów - Poproszę o Burzenin 2011
. [/quote]
Podpisuję się pod tym.
Ja bezpiecznie w domku, a motocykl w garażu. Powłóczyliśmy się jeszcze deczko po okolicznych wioskach w celu zebrnia śladów do mapy na Garminy.
Pozdrówka |
|
Powrót do góry |
|
|
|