Poprzedni temat :: Następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SQ9GEH QRP_Fan
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 9:35 am Temat postu: Artykuł o III Warsztatach QRP w Świat Radio |
|
|
Witam
Zapraszam do kiosków w celu kupienia najnowszego Świat Radio a w nim 6 stronicowy artykuł o III Warsztatach QRP w Burzeninie.
Na razie pooglądałem obrazki a wieczorkiem postaram się zapoznać z tekstem. Ale jestem pewien ze będę zadowolony, No może poza jednym Zamiast SQ9GEH zostałem SP9GEH ale to nieistotny szczegół |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Czw Lis 05, 2009 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Hej.
Dzisiaj listonosz dostarczył mi ŚR Artykuł bardzo obszerny, prezentuje dokładnie to co działo się na Warsztatach. Andrzej SP5AHT doskonale odrobił zadanie domowe.
Ja już powoli zakasam rękawy do organizacji kolejnych Warsztatów. _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
SQ9GEH QRP_Fan
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
w sumie najwyższy czas zacząć przygotowania
Po takiej reklamie jest dużo do zrobienia. Z okazji ze ja bardziej operator a nie konstruktor to jestem za "wzmocnieniem" Stacji okolicznościowej o sprzęt QRP. Bo jak to jest ze na warsztatach QRP pracuje się QRO. Poza tym możliwość pracy drugiej radiostacji będzie stwarzała możliwość przetestowania (zaprezentowania) w walce własnego sprzętu. |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 11:07 am Temat postu: |
|
|
Hej.
Wiesz, zawsze na fabrycznym QRO można ograniczyć moc
Zawsze jest parcie na okolicznościową stację tym bardziej pracującą z martwej gminy czy powiatu i wtedy trzeba liczyć się z większą mocą.
Może na przyszły rok zrobimy tylko QRP? Pamiętajmy wtedy o skuteczniejszych antenach.
Moim zdaniem można przygotować dwa stanowiska na dwa różne pasma i dodatkowo włączyć do zabawy emisje cyfrowe. Do przemyślenia.
Będę pamiętał o Twojej deklaracji na operatora stacji "Warsztatowej" _________________ Pozdrawiam
Lukasz, sq2dyl |
|
Powrót do góry |
|
|
SQ9GEH QRP_Fan
|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 9:14 pm Temat postu: |
|
|
miałem na myśli 2 radiostacje. właśnie jedna QRO a druga jakąś QRP.
Co do pomocy przy pracy to jestem "ZA" |
|
Powrót do góry |
|
|
sq2dyl Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
|